LET'S USE IT AGAIN / HADİ TEKRAR KULLANALIM

PROJEMİZ HAKKINDA

90'lı yıllarda büyümüş bir nesil olarak sahip olduğumuz her şeyi özenle kullanıp,kullanım süresi dolunca yenileyip kullanmaya devam etme ya da başka bir şeye dönüştürmeye alıştık.Fakat şimdiki öğrencilerimizde çok fazla seçenek olmasından ötürü çabuk tüketme ve elden çıkarma sonucu çöp yığınlarının biriktiği bir Dünya'da kaynaklarının bitme sınırına gelmeden geri dönüşümle o eski ruhu yeniden kazandırmayı hedefliyoruz.

-Geri dönüşüm bilincinin çocukluk döneminde aşılamak
-Kaynakların tüketilebilir olduğunu ve bunların tasarruflu kullanması gerektiği bilincine eriştirmek
-Kendi oluşturduğu ürünün mutluluğuna ulaşması
-Öğrencilerimize aile bütçesine katkı sağlamayı öğretmektir.
-Atık çöp miktarını azaltarak aynı zamanda hava ve çevre kirliliğinin önüne geçme bilincini oluşturmaktır.

ÇALIŞMA TAKVİMİ/ETKİNLİKLER

-Her ay iki etkinlik yapmayı planlıyoruz. Konuları o ay içerisinde belirli gün ve haftalar ya da ders konuları baz alınarak yapılacaktır.
ARALIK
-Sayfa düzenlemesi
-Öğretmen tanışma toplantısı
-Öğrenci tanışma toplantısı

-Geri dönüşümün öneminin anlaşılması
-Geri dönüşüm sayesinde yaratıcı ürün ortaya koyan çocukların yetişmesi
-Kaynakların tükendiğinin farkında olması
-Kendi yaratıcılığının farkında nesiller yetiştirme
-Günümüz kullan at yenisini al değil de tasarlayıp kullanırım düşüncesiyle doyumsuzluğun önüne geçme
Projemize aralık ayında başlayıp haziran ayında bitirmeyi planlıyoruz.Ortaklarımıza ilk webinarı gerçekleştirdikten sonra yabancı ortaklarla iletişim,sosyal medya hesapların açılması,web 2 araçların kullanılması gibi konularda görev dağılımı yapılacaktır.Proje logomuza çocuk çizimlerinden oylamalarla karar verilecektir.Öğrenciler projenin her aşamasında aktif rol oynaması sağlanacaktır.

e-Twinning Proje belgesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Yayın: 28.01.2022 - Güncelleme: 28.01.2022 16:40 - Görüntülenme: 234